Reteta paine hrisca pentru cei alergici la gluten
Una dintre variantele la painea obisnuita, este painea de hrisca.
Eu o folosesc saptamanal pentru ca fetita mea este alergica la gluten si lactoza.
Ingrediente:
-faina de hrisca (gasiti la orice plafar)- cca 5 linguri cu varf pentru 5 painici;
-1 lingura ulei masline sau floarea soarelui;
-cca 3 linguri de apa;
-sare de mare sau hymalaia (un praf);
-bicarbonat de sodiu alimentar (un praf).
Se amesteca toate ingredientele, adaugati putina apa daca nu reusiti sa modelati painicile (dupa ce faceti de 2-3 ori, cantitatea de faina si apa se ajusteaza usor), apoi modelati si faceti lipii mici de cca 7 cm diametru. Asezati painicile pe hartie de copt, puneti tava la 185 grade C pentru 20 min maxim.
Se pot consuma in loc de painea obisnuita, sunt cereale hranitoare, fara gluten, fara lactoza.
Promit sa revin cu poze ca sa vedeti cat de usor se fac painicile de hrisca.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu